sreda, 1. februar 2012

Sintal svetuje: Varnostna folija za okna

Pisali smo že o varovanju oken in vrat. Ta predstavljajo osnovno zaščito pred vdori v stavbo, pri čemer so steklene površine posebej dovzetne za vlome. Priporočamo, da na bolj ogrožena steklena okna in vrata, še posebej izložbe, namestite varnostno folijo. 


Kaj je varnostna folija?
Varnostna folija je dopolnitev k varovanju steklenih površin. Izdelana je iz več deset plasti poliestra, ki so spojene s posebnimi patentiranimi tehnologijami. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti predstavljajo zelo močan ščit, ki je hkrati neviden - folija nam namreč ne megli pogleda, saj je popolnoma prosojna.


Funkcija varnostne folije
Folija ima dvojno funkcijo:

  • Varuje pred prebojem in sesutjem stekla. Tako tudi preprečuje poškodbe z razbitim steklom in varuje pred drobci stekla.
  • Če je metalizirana, deluje kot toplotni izolator, saj odbija sončno energijo in tako preprečuje segrevanje prostora.



Izbira ustrezne folije
Kako močna je folija, je odvisno od njene debeline – debelejša seveda zdrži večje pritiske. Glede na debelino pa je določena tudi cena. Pri izbiri ustrezne debeline se vprašamo, kakšne so naše potrebe – ali mora biti naš dom varovan enako kot veleposlaništvo? Izberemo ustrezno razmerje med kakovostjo in ceno.


Naslednjič: Namestitev varnostne folije

2 komentarja:

  1. kje dobim informacije, koliko to stane? a sintal to prodaja?

    OdgovoriIzbriši
  2. ne netu jih najdeš takoj, samo odtipkaj varnostna folija ( http://www.varnostna-folija.si/ , http://www.artline.si/fototapete/interier/protivlomne-folije.html ,
    ...). ne vem pa, katere so najboljše.

    OdgovoriIzbriši

Za objavo komentarja po vnosu teksta izberite profil iz spodnjega spustnega seznama in kliknite gumb Objavi.

Prosimo, da pri komentiranju upoštevajte pravila strpne razprave.