ponedeljek, 27. februar 2012

Sintal svetuje: Pravilnik o upravljanju večstanovanjskih stavb - novosti

Upoštevate pravilnik o upravljanju?


Sintal Eko, ki se ukvarja tudi z upravljanjem objektov, opozarja, da so v drugi polovici novembra stopile v veljavo spremembe in dopolnitve Pravilnika o upravljanju večstanovanjskih stavb
Sintal Eko zakonska določila
sproti upošteva v svojem delu.


Pomembnejše spremembe so:
- Če je posamezna enota prazna ali se uporablja občasno, manj kot 15 dni v mesecu, se šteje, da jo uporablja en uporabnik, torej po novem od decembra 2011 naprej prazne enote na računih ne bo.
- Sprememba je tudi pri obračunu skupne porabe elektrike (dvigala, razsvetljava skupnih prostorov in skupnih delov ipd). Po  starem pravilniku se je poraba obračunavala  po neto kvadraturi, po novem pa se delijo stroški po številu uporabnikov posameznih enot. Prav tako je s porabo vode in kanalščine, če ni vgrajenih individualnih merilnih naprav, odvozom odpadkov, najemom zabojnikov za odpadke in drugimi komunalnimi stroški, čiščenjem skupnih prostorov in s stroški čiščenja grezničnih gošč in odmašitve kanalizacijskih cevi in praznjenjem septičnih jam.


V podjetju Sintal Eko se nam tudi zaradi zakonskih določil zdi ključnega pomena za učinkovito opravljanje poslov upravljanja večstanovanjskih stavb prav ureditev in poznavanje razmerij med etažnimi lastniki stavbe in upravnikom. V podjetju Sintal Eko smo ponosni na to, da smo sposobni narediti nekaj, kar za naše kupce pomeni dodano vrednost.

1 komentar:

  1. In kaj se zgodi, če ga upravnik ne upošteva? A Sintal Upravljanje ga upošteva vedno?

    OdgovoriIzbriši

Za objavo komentarja po vnosu teksta izberite profil iz spodnjega spustnega seznama in kliknite gumb Objavi.

Prosimo, da pri komentiranju upoštevajte pravila strpne razprave.