ponedeljek, 06. februar 2012

Sintal svetuje: Namestitev varnostne folije


Namestitev varnostne folije je enostavna - za strokovnjaka


Namestitev zaščitnih folij na okna je dokaj enostavna, vendar mora to delo opraviti nekdo usposobljen in izkušen.  • Na eni strani folije je premaz, ki služi kot lepilo. To je na otip gladko in se ne lepi na prste ali steklo. 
 • Folijo z ostrim nožem odrežemo v dimenzijah stekla.
 • Steklo moramo pred nameščanjem folije temeljito očistiti. Na steklu ne sme biti prav ničesar, saj bo sicer trajno ostalo ukleščeno med folijo in steklom. 
 • Steklo poškropimo z vodo, prav tako folijo. Namestimo jo na okno, lepilo omogoča, da jo zaenkrat lahko še poljubno premikamo. 
 • Ko je folija nameščena, jo gladimo z posebnimi gladilkami. S tem izpodrivamo vodo, ki je med steklom in folijo. Lepilo se aktivira in izpodrine zrak, tako da nimamo na steklu zračnih mehurčkov. Na koncu okno obrišemo in folija je nameščena. 
 • Lepilo začne delovati čez nekaj trenutkov, steklo pa je tako zanesljivo zaščiteno.

Priporočljivo je, da stekla vsaj dva do tri tedne ne pomivamo, da lepilo dobro prime. Kasneje je to folijo zelo težko odstraniti.


Naslednjič: Delovanje varnostne folije

4 komentarji:

 1. A lahko varnostno folijo tudi sam namestim?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Očitno ni nemogoče. Pa še oken ni treba pomivat kar nekaj tednov!

   Izbriši
  2. saj lepo piše, da mora to opraviti nekdo ustrezno usposobljen! A ko boš prebral, kako se ploščice polaga, boš kar sam kopalnico renoviral?

   Izbriši
  3. vse se da naučit, no...pač probaš...in če zafrkneš, pač zafrkenš, boš vedu za drugič, kaj si naredu narobe...Ali pa vprašaš kakega, ki se na to spozna...Zadnji anonimni, a si že slišal za samouke?

   Izbriši

Za objavo komentarja po vnosu teksta izberite profil iz spodnjega spustnega seznama in kliknite gumb Objavi.

Prosimo, da pri komentiranju upoštevajte pravila strpne razprave.