nedelja, 15. september 2013

Mag. Robert Pistotnik: Pred EuroBasketom 2013

Mag. Robert Pistotnik, predsednik uprave koncerna Sintal, je pred začetkom EuroBasketa 2013 zapisal nekaj besed o sodelovanju med organizatorji prvenstva in koncernom Sintal, ki je bil izbran za uradno družbo za varovanje.

mag. Robert Pistotnik
Košarkarska zveza Slovenije je sprejela izziv organizacije največjega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije. EuroBasket 2013 ni le največja športna prireditev doslej, je tudi velika priložnost, da se predstavimo svetu in pokažemo, kaj zmoremo. 

Šport povezuje ljudi, daje zagon, novo energijo in motivacijo, kar v teh kriznih časih še posebej potrebujemo, tako na osebni ravni kot v okviru celotne družbe. Tako velik projekt pa pomeni tudi neposreden zagon gospodarstvu. 

Sintal že dolga leta ponosno podpira številne lokalne in nacionalne športne aktivnosti. Prav je, da uspešna podjetja svoj uspeh delijo z družbo, v kateri delujejo. V Sintalu smo se odločili, da podpremo prireditev s sponzorskimi sredstvi, saj organizatorjem projekta EuroBasket 2013 zaupamo in smo prepričani, da bodo iz dogodka in z dogodkom naredili veliko dobrega za Slovenijo.

Sintal je bil izbran tudi za uradnega izvajalca varovanja EuroBasketa 2013. Varovanje tako velike prireditve zahteva od izvajalca, da ima odličen pregled nad varnostno situacijo, usposobljeno varnostno osebje in tehnologijo, ki pripomore k zagotavljanju varnosti. 

Prvenstvo EuroBasket 2013 bo varovalo več kot 500 varnostnic in varnostnikov koncerna Sintal. V predtekmovanju bo na petih lokacijah po Sloveniji dnevno angažiranih več kot 350 varnostnikov, v sklepnem delu v ljubljanskih Stožicah pa bo varnost na tekmah dnevno zagotavljalo preko 150 varnostnikov.

Veseli nas, da smo lahko del prestižnega in organizacijsko tako zahtevnega dogodka. Prepričani smo, da bo vsem, ki neposredno sodelujemo v projektu, kot tudi naši Sloveniji, ki je resda majhna, a ima ogromno potenciala, uspelo izpeljati najboljše prvenstvo doslej.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Za objavo komentarja po vnosu teksta izberite profil iz spodnjega spustnega seznama in kliknite gumb Objavi.

Prosimo, da pri komentiranju upoštevajte pravila strpne razprave.