torek, 20. marec 2012

Upravljanje stavb: Sintal Eko in oskrbovana stanovanja


Upravljanje oskrbovanih stanovanj v ljubljanskih Murglah


Sintal Eko sodeluje s podjetjem Mijaks Investicije v projektu oskrbovanih stanovanj. V Mijaksu Investicije so se namreč na podlagi dobrih izkušenj s podjetjem Sintal Eko odločili, da mu zaupajo naloge upravljanja novih oskrbovanih stanovanj v ljubljanskih Murglah. Gre za prva luksuzna oskrbovana stanovanja pri nas.






Kaj so oskrbovana stanovanja?
Za oskrbovana stanovanja se odločajo ljudje v tretjem življenjskem obdobju, ki so navajeni aktivnega življenjskega sloga in se mu ne želijo odreči. Koncept oskrbovanih stanovanj temelji na lajšanju težav, ki se lahko pojavijo v življenju predvsem aktivnih starejših ljudi. V stavbah denimo ni pragov, stanovalci pa imajo na voljo številne storitve, ki jim lajšajo bivanje, od zdravstvenih do gostinskih. Niso pa to domovi za upokojence; tu ljudje samostojno živijo.


Upoštevanje potreb stanovalcev
V Sloveniji prebiva relativno velik delež starejše populacije glede na evropsko povprečje, večina v prevelikih stanovanjih in hišah. »Zasluge za uspeh projekta pripisujemo dobremu načrtovanju, ki je upošteval ne le gradnjo, temveč celotno zgodbo,« je pojasnil direktor podjetja Mijaks Investicije Miha Jarc.


S Sintalom Eko med načrtovanjem in obratovanjem
V načrtovanju in kasneje med izgradnjo je sodeloval tudi Sintal Eko, predvsem na področju realizacije oskrbe in varovanja. Miha Jarc je povedal, da so sodelovali že v prejšnjih projektih, Sintal Eko pa jih je prepričal z resnim, profesionalnim pristopom. Pri projektu oskrbovanih stanovanj je bilo odločilno tudi dejstvo, da Sintal Eko deluje znotraj koncerna Sintal in tako lahko ponudi tudi varovanje in 24-urni varnostno-nadzorni center. »Ta je v pomoč tudi pri obratovanju naših oskrbovanih stanovanj,« je pripomnil Miha Jarc.


Sintal Eko skrbi za vzdrževanje objekta in hkrati za brezhibno obratovanje. Stanovanja so opremljena z vrhunskimi materiali, ki zahtevajo posebno čiščenje in vzdrževanje. Miha Jarc je dodal, da je objekt visokotehnološki in morajo vzdrževalci delovanje dobro poznati. Vzdrževalci Sintala Eko so se v tem dobro odrezali, za delo so se v sodelovanju z Mijaksom tudi ustrezno usposobili. Tako za Sintal Eko kot za podjetje Mijaks pa je normalno, da se tudi kakovostna storitev stalno izboljšuje.

»Z delom Sintala Eko smo zadovoljni, največji izkaz zaupanja pa je gotovo, da smo v jim upravljanje predali uspešen projekt, s katerim živimo že več kot desetletje,« je sodelovanje pohvalil Miha Jarc.

3 komentarji:

  1. Ta stanovanja so zelo dobra ideja za tiste, ki nočejo bit v domu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja kdo pa hoče bit v domu?

    OdgovoriIzbriši
  3. ni slabo, da te takole lepo poštimajo, sam dnar moraš met.

    OdgovoriIzbriši

Za objavo komentarja po vnosu teksta izberite profil iz spodnjega spustnega seznama in kliknite gumb Objavi.

Prosimo, da pri komentiranju upoštevajte pravila strpne razprave.