torek, 21. avgust 2012

Znanje je naša prednost


Predsednik uprave koncerna Sintal Robert Pistotnik o izobraževanju v podjetju

Robert Pistotnik, predsednik uprave
koncerna Sintal
Pogosto me sprašujejo, v čem je ključ našega uspešnega poslovanja v dejavnosti zasebnega varovanja. Iz dolgoletnih izkušenj Sintala lahko povem, da je eden od ključnih dejavnikov bogata zakladnica znanja, ki ga premore širok tim zaposlenih v Sintalu. 

Zagotovo še niste srečali direktorja, ki vam ne bi zagotavljal, da v njihovem podjetju veliko vlagajo v izobraževanje. Pa vendar so tista, ki to resnično počnejo, in tista, ki to prikazujejo zaradi lepše zunanje podobe. V Sintalu smo že pred leti uvedli uravnoteženi sistem kazalnikov, ki se pri načrtovanju in oceni uspešnosti izpolnjevanja vizije in poslanstva osredotoča na štiri vidike: vidik kupcev, vidik poslovnih procesov, finančni vidik ter vidik učenja in rasti. Znanje je tako črno na belem med ključnimi elementi naše strategije in nadzora.

V podjetjih koncerna Sintal smo v letu 2011 izvedli 237 predavanj za zaposlene. Usposabljanja izvajamo predvsem z našimi strokovnjaki, pogosto pa na urjenjih gostimo tudi zunanje predavatelje iz Slovenije in tudi iz tujine. 

V lanskem in letošnjem letu je v skladu z zakonodajo ponovno opravilo usposabljanje in izpit več kot 1300 zaposlenih, ki so tako obnovili svoja dovoljenja za opravljanje dejavnosti. Veliko število zaposlenih, ki so morali ponovno opraviti izpit po petih letih, kaže tudi na stabilnost Sintalove ekipe.

Uspešnost izobraževanja se kaže tudi v številu oseb, ki so jih naši varnostniki zaradi različnih kršitev uspešno in zakonito zadržali in predali organom pregona. V letu 2011 so do prihoda policije zadržali skupaj 1264 oseb, kar je bistveno več kot v ostalih varnostnih podjetjih. Pri tem s strani inšpekcijskih služb ni bilo zaznanih nepravilnosti, kar odraža dobro usposobljenost in visoko profesionalnost mojih sodelavcev.

Pomemben segment vidika poslovanja z naročniki je seznanjanje naših naročnikov z novostmi na področju varovanja in usposabljanje, kako si lahko tudi sami s preventivnimi ukrepi zagotavljajo čim višjo stopnjo varnosti. Izkušnje kažejo, da je veliko uspešnejše sodelovanje z dobro poučenimi naročniki, tudi zato zanje redno organiziramo strokovna izobraževanja.

Kljub visokim stroškom usposabljanja, ki na leto znašajo preko 500.000 evrov, bomo z intenzivnim izobraževanjem nadaljevali, saj nam to zagotavlja napredek in naše ključne prednosti.

mag. Robert Pistotnik 
predsednik uprave koncerna Sintal

25 komentarjev:

  1. To pomeni, da se vsak zaposleni v Sintalu na leto izobrazuje za skoraj 300 evrov?

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh, ko bi jih rajš meni dali :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kaj pa bi z njimi? :p

    OdgovoriIzbriši
  4. bi najela varnostnike, da bi jih varovali :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Pol bi blo pa ze bols, da bi si en oreng sef kupila, tud varnostniki so ljudje ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. ja, sam oni so dobro pripravljeni in majo izkušnje, se mi zdi vseeno mal bolj varno če človek varuje, kot z enim sefom, se ti ne zdi? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se ti res zdi? Saj Sintal tudi ne pravi, da varnostnik nadomesti sef. Edina poanta te zgodbe je, da je treba stvari iz sefa kdaj vzet, takrat je pol pizdarija lahko.

      Izbriši
  7. tristo evrov zakaj? za tečaj cpp zih ne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kaj je treba posplošvat. Varnostnik nima nobenih možnosti, da bi brez kazni kršu cpp, ker ni isto kot za policaje. Sintal pa zihr ne bo šel v tak strošek in tud ne gre. Norci za volanom so se že zdavnej umiril ali pa so moral it, tako pač je. Zdej moramo bit zgledni vozniki.

      Izbriši
    2. Pa tud zato, ker je na sintal vsak pozoren in folk sam gleda, kdaj bo prevozniški kombi pelal pet kilometrov prehitr, sej je vseen, kolk se mu mudi, sam da piše gor SINTAL. Foušija je to in itak največ prjavlajo tisti ki majo veze z drugimi varnostnimi firmami.

      Izbriši
    3. res je, folk je zelo pozoren na avtomobile z oznako sintal, pa tudi na druge varnostne firme. ko da samo čakajo, gdaj naredimo kaj narobe in pol zaženejo celo kampanjo, če se zdi, da si kaj narobe naredu... pravim če se zdi, ker velikokrat tudi nimajo prav

      Izbriši
  8. Če so tolk izobraženi, kakšne ma pa pol Sintal plače? :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja tolk ko dobijo delavci v leku in krki najbrž že ne. V primerjavi z ostalimi varnostnimi službami pa smo čisto v redu. Če se samo spomnim kolega iz lani propadle firme, kako se je bahal pred nami in da k nam pa on že ne pride. In so mu dolžni ostali, itak.

      Izbriši
  9. Kam je pa prerekanje o plačah do zdaj pripeljalo? Dejstvo je pa tako, da je Sintal še edina (normalna) družba za varnost, kjer nimamo skrbi, da bomo dobili plače. Velike niso, ampak so pa višje, kot drugje. V diskotekah izbacivaći dobijo tud petkrat od varnostnika v trgovini al pa za pultom - kolk je pa to upravičeno pa kolk so carji se pa večkrat pokaže (predvsem v črni kroniki), ampak Sintal tko al tko nima nobenga diskača čez.

    OdgovoriIzbriši
  10. Dejstvo je, da se le v Sintalu resno dela. To povedo varnostniki, pridejo iz drugih varnostnih firm.

    OdgovoriIzbriši
  11. a so vsi ti izpiti, s kerimi nas kar naprej živcirajo, res potrebni? če že dvajset let isto delm zakaj kar naekrat ne znam dost?

    OdgovoriIzbriši
  12. Najbols, da gres kar na zavod, ker te život tolk jebe. Zato nas pa majo varnostnike za najbolj ceneno delovno silo, ker se tolkim ne da niti na izpit, ki mu ga firma plača, ker mu ni jasno, da bo potem mel logično en drug ki pa ma ta izpit višjo plačo.

    OdgovoriIzbriši
  13. Sej tuki ne gre niti za visjo al pa nizjo placo. Tuki gre za imeti sluzbo al pa it na cesto. Pocas se bo treba zacet tega zavedat. Vse vec je ljudi, ki bi radi zacel delat, pa tud vsa izobrazevanja so dal ze skoz, tako, da lahko zacnejo takoj. In to dobr, ne kukr eni, k hodjo dremat pa ure nabijat.

    OdgovoriIzbriši
  14. še dobr da se nam kej dugaja. men je tko čist dobr, drgač itak ne bi nč nardila... tko pa skoz neki možgančke migam :-)

    OdgovoriIzbriši
  15. no, sej bi najdla menda tud kej druzga za možgančke premigat :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Tole izobraževanje je nujno, ker sicer pol ljudi ne dela nič in zakrnijo. Ne razumem pa zakaj je to izobrazevanje, ki je predpisano z zakonodajo, tako drago ... kako se potem izobrazujejo drugi varnostniki, v drugih firmah za varovanje, ko se za plače nimajo ... ali morajo plačat sami ali pa te firme "goljufajo" ?

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja od kdaj je pa to izobraževanje nujno? Imam prijatelja, ki dela pri eni varnostni firmi pa pravi ,da si bodo morali sami plačat izobraževanje, če bodo hoteli še delat.
    Baje ga nujno rabijo ,tako kot izpit za avto, samo to ne razumem ćist najbolj saj nam ta ponavadi velja za zmerom .Ja a pri Sintalu vsem plačajo?

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja na tečaj pa izpite so poslal čist vse, pa tud plačajo, samo pol se moraš zavezat, da boš tud delal!

    OdgovoriIzbriši
  19. Sej to je pa dons zlo uredu, boš imel vsaj redno službo!

    OdgovoriIzbriši
  20. A nisi zgorej prebral k je eden napisal da se pr tej firmi resno,hudo dela.

    OdgovoriIzbriši

Za objavo komentarja po vnosu teksta izberite profil iz spodnjega spustnega seznama in kliknite gumb Objavi.

Prosimo, da pri komentiranju upoštevajte pravila strpne razprave.