torek, 18. junij 2013

Drugo četrtletje 2013: Sintal Eko

Čiščenje prostorov, upravljanje zgradb, generalno čiščenje


V spomladanskem obdobju so se spet pričela generalna čiščenja, opravljamo predvsem čiščenja oken in okenskih okvirjev ter tekstilnih talnih površin. Veliko je tudi čiščenja pohištva in priprav počitniških kapacitet na novo sezono. Na področju upravljanja in vzdrževanja smo se z Biotehniško fakulteto dogovorili za izvajanje nadzorne funkcije nad vzdrževanjem oddelka za zootehniko v Grobljah. Upravljamo in vzdržujemo poslovni objekt Ministrstva za kulturo na Maistrovi 10 v Ljubljani. Intenzivno potekajo redni letni zbori z lastniki poslovnih in stanovanjskih objektov, na katerih se predstavi poročilo upravnika za preteklo leto ter sprejema načrt vzdrževanja za tekoče leto oziroma večletni načrt vzdrževanja.

ponedeljek, 17. junij 2013

Drugo četrtletje 2013: Sintal Koroška

Poslovno uspešni in dobrodelno aktivni

Posodobili smo informacijsko opremo v vseh sektorjih ter uspešno izvedli interna izobraževanja v tehniki, intervenciji in v sektorju fizičnega varovanja. Po novem med drugim izvajamo tehnično varovanje za Studio Lebri, Pronorm, Steber, Maxen v Mežici in Delavsko hranilnico na Ravnah na Koroškem. Dogradili smo protipožarne in protivlomne sisteme v Preventu Lamitex, v  Preventu Globalu in v Intereuropi na Otiškem Vrhu. Varovali smo prireditve v organizaciji Javnega zavoda Vetrnica, Spoturja in Mestne občine Slovenj Gradec, pogodbo za 24-urno fizično varovanje pa smo sklenili s podjetjem Okroglica TT. Pomagali smo tudi pri izvedbi dobrodelnih prireditev v organizaciji Lions Kluba in Rotary kluba ter na prireditvi Naj topel želodec ogreje srce.

nedelja, 16. junij 2013

Drugo četrtletje 2013: Južna Primorska

Sintal Obala 2013: Varovanje prireditev in tehnično varovanje

Začeli smo s fizičnim varovanjem številnih objektov, med drugim sodišč v Kopru, Piranu, Postojni, Ilirski Bistrici in Sežani, objektov podjetja Kras v Sežani in Sečovljah, v prostorih upravne enote Koper, v koprskem gledališču, novem objektu Hypo banke, v Hidrii Rotomatiki, komunalnem podjetju v Kopru in objektih sečoveljskih solin.

Izredna varovanja smo izvajali med koncerti v Snack Baru Žusterna ter na več prireditvah za Mestno občino Koper in koprsko turistično društvo. Med večjimi varovanimi prireditvami je bila Mestna občina Koper na dlani. Redno varujemo rokometne tekme RK Cimos in RD Izola.

sobota, 15. junij 2013

Drugo četrtletje 2013: Dolenjska

Mobilne hiše pod nadzorom

Naši tehniki so na varnostno-nadzorni center pridno priklapljali nove objekte, med večjimi eno izmed vodilnih evropskih podjetij v proizvodnji mobilnih hiš Sun Roller Adriatica, vse bencinske servise Petrola na Dolenjskem, Utris v Novem mestu in objekt podjetja Ilko v Trebnjem. Poskrbeli smo za varnost na tradicionalni proslavi ob prvem maju na Debencu, sejmu Jožefovo 2013 v Novem mestu, na prireditvi tajskega boksa Enfusion live 4, varovali pa smo tudi Maturanski ples v restavraciji Tango Otočec, 14. Novomeški tek in tekme prvoligaša RK Trimo Trebnje.

petek, 14. junij 2013

Drugo četrtletje 2013: Gorenjska

Razgreto

Prihod pomladi je na Gorenjskem minil v znamenju zimskih športov, saj so se varnostniki pošteno namučili z zagotavljanjem varnosti na pokalu Vitranc v Kranjski Gori in Open Airu Planica 2013. Kljub mrazu in vročekrvnosti nekaterih obiskovalcev so varnostniki poskrbeli za varen prihod in odhod tekmovalcev ter obiskovalcev. 

Dogajanje v Kranjski Gori je popestril tudi Q-Max Party s skupinama Elvis Jackson in Siddharta. Po končanem dogajanju na snegu pa smo poskrbeli tudi za varnost vseh žensk v Casinoju Tivoli, kjer so nastopali vroči fantje Total Knockout. Tudi letos so nam organizatorji zaupali varovanje Mednarodnega badminton turnirja v Medvodah.

Tehnične sisteme varovanja smo vgradili v podjetjih Opeka, Kovinar, Grad, Eurosol in restavraciji Podvin. Varovanje svojih objektov so nam zaupali tudi El-Tec Mulej, Jeko-In, Tržiški muzej, Kompas Bled, Oniks Invest, BJM, Termopol, osnovna šola in vrtec Gorje, Albastar, TBJ, Fess, knjižnica Bohinjska Bistrica.

četrtek, 13. junij 2013

Drugo četrtletje 2013: Notranjska

Prvi maj pod Nanosom

Na varnostno-nadzorni center smo priklopili več objektov, izvajamo pa tudi več obhodnih varovanj objektov, med večjimi je Perutninarstvo Pivka. Za prvomajske praznike smo uspešno varovali kresovanje v Šmihelu pod Nanosom, pospešeno se pripravljamo na varovanje kolesarske prireditve Vzpon na Mašun in na jesensko varovanje EuroBasketa 2013.

Drugo četrtletje 2013: Ljubljana z okolico

Na Nike Cup U14 tekmovalo kar 20 reprezentanc

Tudi v Ljubljani z okolico smo v pomladnih mesecih izkoristili veliko priložnosti, da se izkažemo na področju varovanja prireditev. Znanstival, ki ga je že petič organizirala Hiša eksperimentov, je na ulice Ljubljane prinesel več kot 70 znanstvenih šovov v izvedbi izjemnih in malce posebnih znanstvenikov z vsega sveta. Varovali smo tudi veliki sprejem zimskih športnikov na Kongresnem trgu v Ljubljani, pa tekme rokometnega kluba Krim v ligi prvakinj in Nike cup U14, kjer se je pomerilo kar 20 reprezentanc. S fizičnim varovanjem smo pričeli tudi na objektih Hidrie, Konusu in EPS izolacijah, obseg fizičnega varovanja pa smo povečali tudi za Si.mobil.

Tehnične sisteme smo med drugim vgradili ali dogradili v prostorih podjetij Knauf Insulation, Filc, Hit Preles, in Ilirija, trgovini Intersport v BTC-ju, univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in v novih poslovalnicah Delavske hranilnice, zaključili pa smo tudi dela v objektih Intereurope v Ljubljani. Dograditve sistemov tehničnega varovanja smo izvedli tudi v poslovalnicah Si.mobila, Mercatorja, OMV Slovenija in Pošte Slovenija. Naši interventi se po novem odzivajo tudi na alarme iz novih objektov Zavarovalnice Triglav, iz Zlatarne Celje, Biringa, MDK, Masterlina, Luks studia, Studia P, vrtca Šentvid, Moto trada, Visionecta in Biobanke Trzin.

sreda, 12. junij 2013

Drugo četrtletje 2013: Spodnja Štajerska

Od borilnih veščin do kozmetike 

Pomlad je prinesla številne dogodke. Naši varnostniki so bili prisotni na tradicionalnih maturanskih plesih, prvomajskih shodih, različnih sejmih, kot so Flora, Poroka in Altermed ter Sejem kozmetike in frizerstva, predvsem pa na različnih športnih prireditvah. 

Varovali smo v Celju najbolj zaželene in obiskane rokometne tekme, pa tudi revije borilnih veščin (med drugim mednarodno prvenstvo v taekwondoju) ter nogometne in košarkaške tekme. 

ponedeljek, 10. junij 2013

Drugo četrtletje 2013: Zgornja Štajerska

Ekološki avtobusi že po Mariboru

Marca smo začeli sodelovanje z mednarodnim podjetjem TAM Durabus, ki je zagnalo proizvodnjo v prostorih bivše Tovarne vozil Maribor na območju poslovno proizvodne cone Tezno. Varovali bomo proizvodnjo tovornih vozil in ekoloških avtobusov, ki so se poskusno že zapeljali po Mariboru. S tehničnimi sistemi varovanja smo opremili Hotel Zarja na Pohorju, dogradili smo varnostne sisteme Plinarne Maribor in zaključili dela na novi Medicinski Fakulteti v Mariboru. Za varnost smo poskrbeli na dobrodelnem koncertu za otroke z avtističnimi motnjami, koncertu hrvaške zvezde Danijele ter prijateljski nogometni tekmi med Javnim podjetjem Marprom in LPP.